Home Get inspiredSpots Top 10 campings Luxemburg

Top 10 campings Luxemburg

by admin
Top 10 campings Luxemburg

Luxemburg, een klein maar prachtig land in het hart van Europa, staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, dichte bossen, historische kastelen, wandelroutes en charmante dorpen. Het is een ideale bestemming voor kampeerliefhebbers die willen genieten van de natuur en de rust. Hier zijn de top 10 campings in Luxemburg die je zeker moet bezoeken voor een onvergetelijke kampeerervaring.

1. Camping Birkelt Village, Larochette

Camping Birkelt Village is gelegen in Larochette, een van de mooiste dorpen in Luxemburg. Deze vijfsterrencamping biedt moderne faciliteiten, zoals een overdekt zwembad, sportvelden, een animatieteam en diverse eetgelegenheden. De camping ligt te midden van een prachtig bosgebied, ideaal voor wandel- en fietstochten. De nabijheid van het indrukwekkende kasteel van Larochette maakt het een perfecte uitvalsbasis voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers.

2. Camping Krounebierg, Mersch

Camping Krounebierg, gelegen in Mersch, biedt een prachtig uitzicht over het Luxemburgse platteland. De camping beschikt over ruime staanplaatsen, moderne sanitaire voorzieningen en een wellnesscentrum met zwembad en sauna. Er zijn tal van recreatieve activiteiten, waaronder minigolf, een speeltuin en georganiseerde wandeltochten. De omliggende natuur is perfect voor het verkennen van de vele wandel- en fietsroutes.

3. Camping Auf Kengert, Larochette

Camping Auf Kengert, eveneens gelegen in Larochette, is een gezinsvriendelijke camping met een ontspannen sfeer. De camping biedt ruime staanplaatsen, een zwembad, een speeltuin en een gezellig restaurant. De omliggende bossen en heuvels zijn ideaal voor wandelingen en fietstochten. De nabijheid van historische bezienswaardigheden zoals het kasteel van Larochette en de stad Luxemburg maken het een uitstekende bestemming voor een veelzijdige vakantie.

4. Camping Trois Frontières, Pétange

Camping Trois Frontières, gelegen nabij het drielandenpunt van Luxemburg, België en Frankrijk, is een rustige camping met een prachtige natuurlijke omgeving. De camping biedt moderne faciliteiten, ruime staanplaatsen en tal van recreatieve mogelijkheden, zoals vissen, wandelen en fietsen. De nabijheid van historische steden zoals Esch-sur-Alzette en de hoofdstad Luxemburg biedt volop mogelijkheden voor culturele uitstapjes.

5. Camping Val d’Or, Enscherange

Camping Val d’Or, gelegen in Enscherange in het natuurpark Our, is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. De camping ligt aan de oevers van de rivier de Clerve en biedt ruime staanplaatsen, comfortabele chalets en moderne voorzieningen. Er zijn tal van activiteiten , waaronder vissen, kanoën en wandeltochten door de prachtige omgeving. De rustige en serene sfeer maakt het een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

6. Camping Plage Beaufort, Beaufort

Camping Plage Beaufort, gelegen in het charmante dorp Beaufort, biedt een idyllische setting te midden van bossen en meren. De camping heeft een groot meer, een zwembad, speeltuinen en sportfaciliteiten. De omliggende natuur is perfect voor wandel- en fietstochten, en het nabijgelegen kasteel van Beaufort is een bezoek waard. De camping organiseert ook regelmatig evenementen en activiteiten voor het hele gezin.

7. Camping Bon Accueil, Alzingen

Camping Bon Accueil, gelegen in Alzingen, biedt een rustige en gastvrije omgeving voor kampeerders. De camping beschikt over moderne faciliteiten, een zwembad, een speeltuin en een gezellig restaurant. De nabijheid van de stad Luxemburg maakt het een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de hoofdstad en zijn vele bezienswaardigheden, winkels en eetgelegenheden. De omliggende natuur biedt ook tal van mogelijkheden voor wandel- en fietstochten.

8. Camping Fuussekaul, Heiderscheid

Camping Fuussekaul, gelegen in Heiderscheid in het natuurpark Boven-Sûre, is een grote en goed uitgeruste camping. De camping biedt ruime staanplaatsen, comfortabele chalets, een zwembad, een wellnesscentrum en tal van sportfaciliteiten. Er zijn ook diverse georganiseerde activiteiten en evenementen voor jong en oud. De nabijheid van het stuwmeer van de Boven-Sûre biedt mogelijkheden voor watersporten en andere recreatieve activiteiten.

9. Camping de la Sûre, Diekirch

Camping de la Sûre, gelegen aan de oevers van de rivier de Sûre in Diekirch, biedt een prachtige omgeving voor kampeerders. De camping beschikt over moderne faciliteiten, ruime staanplaatsen, een zwembad en een gezellig restaurant. De nabijheid van het natuurpark Our en de stad Diekirch maakt het een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de natuur en de rijke geschiedenis van Luxemburg. De camping organiseert ook regelmatig evenementen en activiteiten voor het hele gezin.

10. Camping Kaul, Wiltz

Camping Kaul, gelegen in Wiltz, biedt een prachtige omgeving te midden van de Luxemburgse Ardennen. De camping beschikt over ruime staanplaatsen, moderne faciliteiten, een zwembad en diverse sport- en recreatieve mogelijkheden. De omliggende natuur is perfect voor wandel- en fietstochten, en het nabijgelegen kasteel van Wiltz is een bezoek waard. De camping organiseert ook regelmatig evenementen en activiteiten, waardoor het een ideale bestemming is voor gezinnen en natuurliefhebbers.

Meer avonturen