Home Get inspiredSpots Off-grid? Deze apps helpen bij het vinden van de mooiste spots!

Off-grid? Deze apps helpen bij het vinden van de mooiste spots!

by admin

Er zijn talloze apps die kunnen helpen bij het vinden van een camping of camperplaats tijdens een roadtrip. Wil je het een tikje avontuurlijker en zoek je, waar dan ook ter wereld, mooie plekken om vrij te kamperen? Dan zijn deze apps voor wildkamperen het downloaden waard. 

iOverlander app

Een community-based app vol mooie hidden gems beschikbaar gesteld door andere wildkampeerders. Je kunt er spots vinden om te overnachten inclusief details over de plek, foto’s en gps-coördinaten. De app werkt grotendeels offline en het is natuurlijk leuk om ook de door jou gevonden wildkampeerplekken toe te voegen. Handig; de app biedt wildkampeerplekken over de hele wereld!

The Dyrt

Wil jij, als het straks weer kan, op roadtrip door Amerika? Dan is deze app onmisbaar. Je vindt er zo’n 500.000 campsites en tips van wildkampeerders die je voorgegaan zijn. Je kunt zelf invoeren of je met een tent of camper reist zodat je de voor jou geschikte plekken voorgeschoteld krijgt. Detail: de app is in Amerika uitgeroepen tot nummer 1 camping app van 2020. 

StayFree app

In deze app vind je wildkampeerplekken, parkeerplekken en gratis camperplaatsen over de hele wereld. Je kunt filteren op locatie; dus wil je die nacht bij een meer, in het bos of aan zee overnachten? Dan voer je dat in en de app zoekt mooie plekken. Je kunt zelf een account aanmaken en jouw wildkampeerplekken en ervaringen delen met andere vanlifers. De spots kunnen worden gedeeld met iedereen of met ‘friends only’. Op die manier kunnen sommige verborgen parels ook echt verborgen blijven en worden ze niet ‘overstroomd’ door de massa. Belangrijk: #responsiblevanlife is het motto van StayFree. Respect voor de natuur staat hoog in het vaandel en spots waar bijvoorbeeld vuilnis is achtergelaten door andere camperaars, worden gedeeld in de app. 

Park4Night

Dit is een van de bekendste apps voor wildkamperen onder camperaars. Vanaf de locatie waar je je bevindt kun je zoeken naar ‘verborgen’ camperplekken middenin de natuur, maar je vindt er ook campings, parkeerplaatsen voor een paar uur of picknickplekken. Dit is een app voor en door camperaars; alle info over locaties, recensies en foto’s zijn persoonlijke ervaringen van anderen. De app is het beste te gebruiken in Europa, daarbuiten is de informatie veel minder uitgebreid. 

Op zoek naar meer handige camper-apps? Check deze dan even!

Meer avonturen