Home Hikes & BikesHikes Lage Vuursche: dé plek voor een fijne wandeling

Lage Vuursche: dé plek voor een fijne wandeling

by admin

Lage Vuursche is een klein dorp in de gemeente Baarn en ligt midden in een omgeving vol bossen en heide. Een prachtige plek voor een fijne wandeling. 

Wij kiezen ervoor de Trage Tocht Lage Vuursche van zestien kilometer te lopen. Trage Tochten zijn mooie wandelroutes voor als je houdt van ‘onverhard wandelen’. De route begint bij station Hollandsche Rading, waar je gratis je auto kunt parkeren, en loopt in een wijde boog rondom Lage Vuursche. 

Wandelen door het Nonnenland

Als je bij het station de weg oversteekt zit je meteen middenin het Goois Natuurreservaat. Een stuk natuur van ruim 2.800 hectare in ’t Gooi vol zandverstuivingen, bossen en graslanden om eindeloos in te wandelen. We lopen door het prachtige Smithuyserbos, waar we tussen de bomen monument Wolfsdreuvik zien staan. We gaan verder over de Konijnenberg, langs beukenlanen en door het Nonnenland. Dit natuurgebied van Staatsbosbeheer was rond 1600 in bezit van een vrouwenklooster, vandaar de naam. Als wij er lopen is het droog, maar hou er rekening mee dat de grond hier flink vochtig kan zijn. 

Ontdek het landgoed van Kasteel Drakensteyn 

Na een mooi stukje Nonnenland gaat de tocht verder langs heidevelden, weilanden en bossen. Hekken en camera’s waar we vlak langs lopen scheiden het landgoed van Kasteel Drakensteyn van de ‘normale wereld’. Het laatste deel van onze wandeling bij Lage Vuursche gaat door De Zuid van het Goois Natuurreservaat. 

Rust en afwisseling tijdens een wandeling rond Lage Vuursche

Wij genieten enorm van deze wandeling; het is superafwisselend en heel rustig. We zijn bijna geen mens tegengekomen, behalve bij het gezellige dorp Lage Vuursche. Een fijn plekje om even te lunchen (pannenkoek!) of een drankje te doen. Je vindt de hele routebeschrijving op www.frankwandelt.nl. Een absolute aanrader!

Facts:

  • Lage Vuursche staat bekend om z’n pannenkoeken; er schijnen zo’n 395.000 per jaar gebakken te worden
  • Prinses Beatrix kocht in 1959 Kasteel Drakensteyn, sinds 2014 woont ze er weer
  • In het Gooisch Natuurreservaat vind je dertien uitgezette wandelroutes
  • Lengte wandeling: 16 km

Meer avonturen