Home Get inspiredSpots Met je camper ‘herfstkamperen’ in de bossen. Iets voor jou dit najaar?

Met je camper ‘herfstkamperen’ in de bossen. Iets voor jou dit najaar?

by admin
Met je camper ‘herfstkamperen’ in de bossen. Iets voor jou dit najaar?

Je hoeft je camper natuurlijk niet ergens te stallen dit najaar of komende winter, je kunt er ook gewoon mee op pad gaan. Het buitenland is en blijft een lastig verhaal in corona-tijden, maar de bossen in Nederland zitten juist in het najaar vol met verrassingen van de natuur. 

Wist je dat van de 133 Natuurkampeerterreinen in Nederland maar liefst 21 Natuurkampeerterreinen openblijven? Sommigen alleen in het najaar, anderen zelfs het hele jaar. Op al die plekken kun je prachtige avonturen beleven met je camper. Juist omdat de wereld er zo anders uitziet dan in de zomer. Een bijkomend voordeel: het is rustiger en stiller op de Natuurkampeerterreinen; soms heb je het hele terrein zelfs voor jezelf. Na een heerlijke hike in het bos kom je terug bij je camper en kook je je maaltijd boven een knapperend vuurtje. Hoe fijn is dat?!

Benieuwd welke Natuurkampeerterreinen jij dit najaar met je camper kunt bezoeken? Hieronder vind je een handige lijst met Natuurkampeerterreinen die dit najaar of het hele jaar open zijn, inclusief de faciliteiten per terrein. 

Let op: om te overnachten op een Natuurkampeerterrein heb je een Natuurkampeerkaart nodig. Deze kun je bestellen via www.natuurkampeerterreinen.nl

Dit najaar met je camper op pad in Nederland: deze Natuurkampeerterreinen zijn open

Borger (Drouwen, Drenthe) 

Faciliteiten: een centrale (overdekte) kampvuurplaats met gratis stookhout. Let op: dit terrein is geopend tot en met 31 oktober!

Voscheheugte (Mantinge, Drenthe)

Faciliteiten: verwarmde sanitaire voorzieningen en een eethuisje. Je kunt vuur maken in een vuurkorf op je camperplek, hout is te koop voor 9,50 euro. Let op: dit terrein is geopend tot en met 31 december. 

Voscheheugte (Mantinge, Drenthe)

De Groene Hen (Uffelte, Drenthe)

Faciliteiten: een overdekte vuurplaats, overdekte zitplaats en (warme) douche en toilet zijn aanwezig in het grote gebouw. Vuurschalen voor bij je camperplek zijn te leen. Dit terrein is de hele winter open. 

Landgoed Mariahoeve (Papenvoort, Drenthe)

Faciliteiten: kampvuur en vuurpotten zijn toegestaan. Op het terrein is een slechtweerruimte. Let op: dit terrein is tot en met 31 december open. 

De Veenkuil (Bant, Flevoland)

Faciliteiten: een centrale (overdekte) kampvuurplaats. Buitenkachels en aanmaakhout zijn te huur. Stookhout is gratis aanwezig. Let op: dit terrein is tot en met 31 december open. Online reserveren is verplicht.

De Bekhofschans (Boijl, Friesland)

Faciliteiten: een centrale kampvuurplaats en verwarmde badkamer. In de winter is de maximale bezetting vijf plaatsen. Let op: dit terrein is tot en met 31 december open.

Distelheide (Doetinchem, Gelderland)

Faciliteiten: een centrale kampvuurplaats. Met sprokkelhout mag je een vuurtje maken bij je camper. Zakken brandhout zijn te koop voor vijf euro bij de zorgboerderij. Let op: dit terrein is tot en met 31 december open. 

Hessenoord (Halle, Gelderland)

Faciliteiten: er is verwarmd sanitair en je kunt vuurpotten lenen. Let op: dit terrein is tot en met 31 december open.

Hallse Hull (Hall, Gelderland)

Faciliteiten: er is slecht weer ruimte in de kapschuur en verwarmd sanitair. Let op: dit terrein is tot en met 31 december open. 

Beek en Hei (Otterlo, Gelderland)

Faciliteiten: een verwarmde slecht weer ruimte, verwarmd sanitair en dekenservice zijn aanwezig. Dit terrein is het hele jaar open. 

Beek en Hei (Otterlo, Gelderland)

Olthuys (Vorden, Gelderland)

Faciliteiten: een badkamer met vloerverwarming, eigen barbecue/kampvuurplek en een open kapschuur om te koken en af te wassen. Dit terrein is het hele jaar open.

Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger (Zelhem, Gelderland) 

Faciliteiten: je krijgt hier een winterkorting van dertig procent. Houtkachels zijn te huur. Dit terrein is het hele jaar open.

Fleremaheerd (Sebaldeburen, Groningen)

Faciliteiten: Slecht weer ruimte met stookplaats en vuurschalen zijn te leen. Let op: dit terrein is open tot en met 31 december. 

Maarlandhoeve (Uithuizen, Groningen)

Faciliteiten: verwarmd sanitair. Vuurtonnen en hout zijn verkrijgbaar. Dit terrein is het hele jaar open. 

De Biezen (Aarle-Rixtel, Noord-Brabant) 

Faciliteiten: verarmd sanitair en keuken, gezamenlijke blokhut met houtkachel en de mogelijkheid tot vuur maken in een vuurkorf bij je camper. Let op: dit terrein is in de winter alleen open op reservering. 

Landgoed De Barendonk (Beers, Noord-Brabant)

Faciliteiten: Verwarmd sanitair en een kampvuur plaats met gratis hout. Dit terrein is het hele jaar open. 

Landgoed De Barendonk (Beers, Noord-Brabant)

Morgenrood (Oisterwijk, Noord-Brabant)

Faciliteiten: Er is een centrale kampvuurplaats met stookhout. De douche- en wasruimte is verwarmd. Dit terrein is het hele jaar open. 

De Vlagberg (Sint Anthonis, Noord-Brabant)

Faciliteiten: Er is een overdekte kampvuurplaats, een verwarmd toiletgebouw en de mogelijkheid tot het huren van privé sanitair. Let op: het terrein is tot en met 31 december geopend; reserveren moet en kan alleen online.

De Klashorst (Diffelen, Overijssel)

Faciliteiten: Verwarmd sanitair met kookgelegenheid. Ook zijn er houtkacheltjes en mobiele opgietsauna’s voor bij je camper te koop. Dit terrein is het hele jaar open.

Amstelkade (Wilnis, Utrecht)

Faciliteiten: Er is een centrale kampvuurplaats en je kunt vuur maken in vuurschalen. Korven en zakken hout zijn verkrijgbaar. Dit terrein is het hele jaar open.

Het Bos Roept! (Slootdorp, Noord-Holland)

Faciliteiten: Een grote vuurplaats en mooie glazen kas. Dit terrein is tot en met 31 december open.

Meer avonturen