Home Get inspiredSpots Niet te ver weg? Ga met de camper naar Noord-Frankrijk!

Niet te ver weg? Ga met de camper naar Noord-Frankrijk!

by admin

Een vakantie met de camper in Noord-Frankrijk betekent rijden langs kleine landweggetjes en traditionele dorpen, eindeloze wandelingen over prachtige stranden, ongerepte natuur en culinaire hotspots. 

Franse charme dichtbij huis

En daarvoor hoef je dus echt niet helemaal met je camper naar het zuiden te rijden. Op slechts 3,5 rijden van Amsterdam vind je de onontdekte parel van Noord-Frankrijk: Pas-de-Calais. In deze regio ligt de Opaalkust; 120 kilometer aan standen, duinen, rotsen en kliffen. De Opaalkust loopt van Bray-Dunes aan de Belgische grens tot aan Boulogne. De mooiste zandstranden liggen in Pas-de-Calais, waar je kunt surfen, kajakken en zonnen. 

Wandelen in Noord-Frankrijk

Wil je de natuur in? Begin dan bij de indrukwekkende kapen Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Vanaf Les Deux Caps geniet je van schitterende uitzichten en kun je de rotskust van Engeland zien. De Opaalkust is een ideale wandelbestemming. Zo loopt de GR120, een lange afstandswandeling van 175 kilometer, langs de kust. Aangegeven met rood-wit gestreepte bordjes is de route makkelijk te volgen. Uiteraard kun je ook etappes van de wandeling doen die je langs kliffen, over stranden en langs pittoreske kustplaatsjes leidt. Highlights in Noord-Frankrijk: natuurreservaten Baai van de Canche, Baai van de Authie en de Dunes de la Slack. 

Kleine dorpjes en mooie badplaatsen 

Liever mooie dorpen en badplaatsen bezoeken als je met je camper in Noord-Frankrijk bent? Er zijn er genoeg. Bijvoorbeeld Le Touquet, dé strandbestemming voor Parijzenaren. Erg leuk om rond te struinen door de straten en de overdekte markthal bij Rue Jean Monnet te bekijken. Of Wissant, een kustplaatsje waar je vanaf het strand mooi uitzicht hebt op Cap Blanc-Nez. Ook het stadje Montreuil-sur-Mer is een bezoekje waard. Inclusief de mooie omgeving waarin het ligt: de glooiende heuvels, riviertjes, kleine dorpjes en mooie bossen van Vallée de la Canche en Vallée de la Course. 

Honfleur en Calvados

Ook andere delen van Frankrijk zijn met de camper makkelijk en snel te bereiken vanuit Nederland. Op zo’n vijf uur rijden vind je bijvoorbeeld Honfleur, dé trekpleister van Normandië. Het dorpje ligt aan de Seine en staat bekend om haar schilderachtige haven, pittoreske straatjes, steegjes en oude huizen. Iets verder naar het zuiden ligt Calvados, een departement in Frankrijk met mooie stranden en charmante badplaatsen. Zoals Deauville, een chique kustplaats waar die typische, authentieke badhokjes op het strand staan.

Calvados: vol natuurparken

Laat je liever de bewoonde wereld achter je? Ook in Calvados barst het van de mooie natuurparken, weilanden vol appelbomen, een mooie kustlijn en een groen, beetje ruig binnenland waar je fijne wandel-en fietstochten kunt maken. 

Met de camper naar Noord-Frankrijk? Wat campingtips:

  • Domain de la Catinière in Honfleur. Een 4-sterrencamping waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur aan de voet van de Pont de Normandie.
  • Château de Martragny in Calvados. Koninklijk slapen in je camper? Dat kan, een beetje. Deze supermooie camping ligt bij een 18e-eeuws kasteel.

Meer avonturen