Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een oldskool Dodge Ram Van uit The States

Binnenkijken in een oldskool Dodge Ram Van uit The States

by admin

‘We moesten hem alleen nog even uit Engeland halen’ 

De two tone Dodge Ram Van 5.2 V8 van Saskia en Hubert komt uit ’85 en is sinds september in hun bezit. Saskia: “We wilden heel graag een camper, maar het moest wel een oude, echt oldskool camper zijn.”

Te steriel

“Vorige zomer hebben we een VW T2 bus gehuurd en dat vonden we zo geweldig. Na die vakantie is mijn man hard op zoek gegaan naar een bus voor onszelf en na heel wat foto’s van verschillende campers liet hij deze Dodge Van zien. We wilden geen grote, witte camper. Dat vinden we te steriel. Het moest iets bijzonders zijn en dat is deze wel. Het enige was; hij stond in Engeland en we hadden hem op een Duitse site gevonden. Niet heel handig dus.”

Heathrow

“Toch hebben we in een week besloten om naar Engeland te vliegen en die bus op te halen. We hadden inmiddels contact gehad met de Duitse eigenaar en waren een prijs overeengekomen. Op vrijdagochtend vlogen we naar Heathrow waar de Dodge op een parkeerplaats op ons stond te wachten. We hebben ermee gereden, hem goed bekeken, de papieren getekend en een paar uur later stonden we met de camper op de nachtboot terug naar Nederland.”

Impulsief

“Een behoorlijk impulsieve actie natuurlijk, maar we hadden het gevoel dat onze naam erop staat. Dit was onze bus! Hoe de camper er uitzag vond ik niet zo spannend toen we naar Engeland vertrokken. Dat kon ik wel aanpassen. Het ging ons vooral om de betrouwbaarheid en of hij het goed deed. De eigenaar vertelde dat hij er net zes weken mee naar Scandinavië was geweest en mijn man is auto gek, dus weet wel waar hij naar moet kijken. Het was meteen starten en lopen en dat is nog steeds zo.”

Kneuterig

“Natuurlijk hebben we hem wel goed na laten kijken in Nederland en we moesten hem op Nederlands kenteken laten zetten. Het was al een originele camper, dus dat scheelde. Niet iedere bus mag je als camper gebruiken, maar dat was bij deze allemaal al geregeld. Toen konden we hem gaan pimpen, al hebben we er niet veel aan gedaan. De keuken is van hout. Een beetje kneuterig, maar dat vind ik juist wel charmant. Ik heb de keuken geschilderd om het wat frisser te maken en we hebben de (slaap)bank opnieuw laten bekleden.” 

Seventies sfeer

“Ik ben docent interieuradvisering dus dat pimpen is helemaal mijn ding. De binnenkant is een mix van bohemian, gipsy en retro seventies. Turquoise is mijn favoriete kleur dus dat moest er sowieso in. En omdat alles bruin is, is het mooi om er een koele kleur tegenover te zetten. Die seventies sfeer is goed gelukt; we vonden zelfs de parasol van mijn oma terug in de garage. Ik heb er nieuwe franjes aangemaakt en hij past helemaal bij de bus.” 

Onderdelen uit Amerika

“Door corona zijn we er helaas nog niet echt mee weggeweest. Jammer, want op die manier kom je er natuurlijk achter wat leuk en fijn is om bij je te hebben qua spullen. Wel hebben we een luifel gekocht in de kleur van het pop-up dak. Deze lieten we uit Amerika komen. Gelukkig is het krijgen van onderdelen voor deze camper makkelijk; er zijn in Amerika heel veel van gemaakt. Dat er al zo’n dak in zat, is erg prettig. Die dingen zijn krakend duur.” 

Vrijheid en avontuur

“We kunnen niet wachten om met onze Dodge op pad te gaan. Deze zomer gaan we richting het zuiden. Gewoon rijden tot we geen zin meer hebben. Dat is het camperleven voor ons: de vrijheid, ergens naartoe rijden, je luifeltje uittrekken, stoeltjes buiten en je bent klaar. Neem daarbij het buitenleven, het gemak van eigen vervoer en het avontuur. Wij zijn er klaar voor.” 

 Je kunt Saskia, Hubert en hun Dodge volgen op Instagram: @dodge_adventures 

Meer avonturen