Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een mosterdgele Mercedes 609 camper

Binnenkijken in een mosterdgele Mercedes 609 camper

by admin

‘De Mercedes 609 camper is een oude ambulance uit het Duitse leger’

De camper van Netty en Anne is een Mercedes 609 camper uit 1989 genaamd Limoe. Toen ze Limoe kochten had de bus nog niet veel kilometers gereden.

Netty: “Het is een voormalige ambulance uit het Duitse leger. De Mercedes 609 camper is nooit in actieve dienst geweest, het was vooral oefenen. Toen we hem kochten zaten er vier bedden in om gewonden mee te vervoeren. Ook zaten er klepjes in het dak waar de infusen aanhingen. Die hebben we erin gelaten, dat vonden we wel geinig.”

Camper verbouwing

“We kochten de Mercedes 609 camper in 2013 bij Camperpoint in Oost Groningen. De eigenaar woont dichtbij Duitsland dus die scharrelt daar wel eens wat op. Hij verkoopt de bussen en je kunt kiezen of je hem vervolgens zelf opknapt of het door hem laat doen. Wij hebben zelf een plan gemaakt voor het interieur en hem de verbouwing laten doen. We wilden bijvoorbeeld graag een plek in de camper voor onze vouwfietsen. We willen liever geen spullen op of aan de auto. Dus hij heeft het bed hoger gemaakt zodat de fietsen daar precies onder passen.”

Volkswagen camper met daktent

“Limoe is niet onze eerste camper. Hiervoor hadden we een Volkswagen T3. Een provisorisch, maar superleuk campertje met een daktent erop. We hebben mooie vakanties gehad met die VW, maar op een gegeven moment wilden we wat meer luxe. Die VW was een beetje een mix van een tent en een bus. We wilden graag een camperbus met een vast bed en die hebben we nu. In de breedte zit een heerlijk bed van 1.90m. Ook zitten er zonnepanelen op, zodat we zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn.”

Dromenvanger in de camper

“Voor twee personen is Limoe perfect. Er zit een klein bankje in, een rond tafeltje en de bijrijdersstoel kan draaien. Op de vloer ligt zeil en de kastjes zijn van hout, licht eiken. Qua kleur kozen we voor warme kleuren, een beetje oranjeachtig. Het is allemaal heel praktisch, we hebben de camper niet helemaal gepimpt ofzo. Wel nemen we altijd mooie dekbedhoezen, kussentjes, een dromenvanger, vlaggenlijntjes en leuke lampjes mee voor de sfeer.”

Met de camper door de ‘stan’ landen

“We hadden een reis gepland van een half jaar. Vetrekdatum 8 april, maar dit kon door corona helaas niet doorgaan. We wilden via de oostelijke routes, door de ‘stan’ landen naar Mongolië rijden. Eerder hebben we mooie reizen gemaakt door Estland, Letland, Litouwen en een stukje Rusland, in de winter een aantal keer Marokko, Spanje, en Portugal. En we zijn met Limoe dertig dagen door Iran gereden. Langer kon niet in verband met het visum. Onvergetelijk! Die roadtrips smaakten naar meer, vandaar de reis van een half jaar. Een droomtrip, die we nu hopelijk volgend jaar gaan maken.” 

Wil je meer lezen over Limoe en de reizen van Netty en Anne? Kijk op www.limoe.nl.

Meer avonturen