Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een ‘glamping’ Volkswagen T4 camper

Binnenkijken in een ‘glamping’ Volkswagen T4 camper

by admin

‘We houden van mooie spullen, ook in onze Volkswagen T4 camper’

De camper van Wijnand en Fleur uit (wisselend) Den Bosch en Haarlem is een Volkswagen Westfalia California 2.5 tdi uit 1997. Fleur: “Toen we begonnen met zoeken wisten we niets van campers of camperbusjes. We wilden er in ieder geval eentje die vrij snel is en waarmee we de Europese bergen kunnen beklimmen. En het moest een kleintje zijn. We wonen in de stad en willen de camper makkelijk kunnen in- en uit parkeren. We zochten dus een snelle, kleine camper waar ik, niet onbelangrijk, ook in durf te rijden.”

Sabbatical voor camperreis

“We hebben onze Volkswagen T4 camper sinds februari. Wijnand heeft vijf jaar een conceptstore in Den Bosch gehad en ik werk al jaren in de marketing en communicatie. We wilden allebei graag iets anders en besloten een camper te kopen en te reizen. Ons eerste huis samen, maar dan eentje op wielen. De bedoeling was om een sabbatical te nemen en in april, mei en juni door Europa te crossen. Toen kwam corona. Gelukkig zijn we in de mogelijkheid onze reis uit te stellen, dus we vertrekken nu in september. Tot die tijd genieten we met onze Volkswagen op mooie plekjes in Nederland en dat is heel cool.”

Glamping camperleven

“Het allerleukste aan het camperleven vinden we het rommelen in ons kleine huisje. We noemen het een beetje glamping omdat we alles bij ons hebben. Er zit een heerlijk keukentje in, dus ik neem bijvoorbeeld veel leuke kookspullen mee. Ook het feit dat je alles buiten doet en, ondanks de spullen die we meenemen, toch back to basic bent. Je kunt in een camper eigenlijk alles doen, maar dan in het klein.”

Piet Hein Eek camperkastjes

“We hebben niet veel veranderd. Toen we een camper wilden kopen, dachten we: we gaan zelf bouwen. Maar het Westfalia interieur dat toentertijd in die campertjes werd gebouwd is gewoon briljant. Dat klopt zo enorm goed. We zijn heel creatief, maar zo goed als het nu is zouden we zelf nooit kunnen. We wilden in eerste instantie een camper met een ‘kaal’ interieur dat we zelf konden pimpen, maar hier zaten al die leuke Piet Hein Eek-achtige kastjes in. Het lijkt hout, maar het is gewoon bekleed met folie. Supermooi, dus dat hebben we laten zitten.”

Bohemian chique

“Als we weggaan, ook al is het maar voor een nachtje, maken we er een bohemian chique huisje van. Geitenkleedjes, mooie plaids over de banken, lampjes. Ook voor de spullen buiten zijn we nogal ‘color-coordinated’. We vinden het leuk om een beetje tegen het ‘vanlife’ aan te schuren. Ik merk wel dat het fijn is om een soort routine te hebben in de camper, anders wordt het snel rommelig. Dus we hebben nu een vaste set en passen ons qua spullen aan aan het weer. Als het koud is nemen we extra plaids mee en nu het mooier weer wordt gaan we voor de ‘summer vibe’ met bijvoorbeeld een leuke parasol.”

Nieuwe plekken ontdekken 

“Nu we nog niet aan onze Europa-trip kunnen beginnen en vooral in Nederland op pad gaan, ontdekken we plekken waar we normaal gesproken niet zo snel zouden komen. Dat is superleuk. Ik ben een Haarlems meisje en wil altijd naar zee. Omdat daar niet altijd plek is kiezen we voor campings in bijvoorbeeld de Achterhoek en Drenthe. We ontdekken nu hoe prachtig het daar is.” 

Je kunt Wijnand, Fleur en hun Volkswagen T4 camper volgen op Instagram: @dutchglampervan

Meer avonturen