Home News Camperen middenin de natuur? Ga logeren bij de boswachter in Drenthe

Camperen middenin de natuur? Ga logeren bij de boswachter in Drenthe

by admin

Wij zijn fan van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer! Dichterbij de natuur in Nederland kom je namelijk niet.

Het Sleenerzand 

Drenthe is dé provincie in Nederland voor logeren middenin de natuur. Staatsbosbeheer beheert hier vijf natuurkampeerterreinen met de boswachter als gastheer of vrouw. Natuurkampeerterrein De Kijl bijvoorbeeld. Wij zetten hier onze camper neer om te logeren op een prachtige ruime plek middenin de bossen van het Sleenerzand in Drenthe. 

De natuur is de baas

Rust, ruimte, het comfort van een luxe sanitair gebouw met vloerverwarming, een ontmoetingsgebouw en een overdekte vuurplaats; je vindt het hier allemaal. Het fijne is dat de natuur ‘de baas’ is en blijft. De Kijl ligt ver weg van verkeersgeluiden en de ‘bewoonde wereld’. Hierdoor is de sfeer op het kampeerterrein heerlijk vredig. Als je al iets hoort dan zijn het de vogels. De stille bossen van natuurgebied Sleenerzand zijn het domein van tientallen vogelsoorten. Dé plek om te logeren in Drenthe.

Boswachter Derk

In de buurt kun je hunebedden bekijken, urenlange wandeltochten maken of zwemmen in de spartelvijvers. Als je meer wilt weten over de bossen waarin je logeert, kun je op pad gaan met boswachter Derk Kamping. Hij neemt zijn gasten regelmatig mee op pad. De natuur in, speuren naar wild. 

Natuurkampeerkaart

De kampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn erkende natuurkampeerterreinen. Dit betekent dat ze zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel en voldoen aan alle kwaliteitseisen die voor natuurkampeerterreinen gelden. Om hier te kamperen heb je een Natuurkampeerkaart nodig. Heb je deze niet, dan kun je de kaart samen met Het Groene Boekje (de kampeergids met alle Natuurkampeerterreinen) bestellen als je reserveert. Met het ondertekenen van de kaart verklaar je met respect om te gaan met de rust en de natuur op de terreinen.

Online reserveren moet!

Wil je dit seizoen logeren bij de boswachter? Dan is online reserveren verplicht. Je kunt dus niet op de bonnefooi komen en de trekkersvelden zijn gesloten. Reserveren en betalen doe je online en op het Natuurkampeerterrein vind je een informatiezuil waar je kunt inchecken. Je krijgt vervolgens een sticker die je aan je camper bevestigt. Wil je privé sanitair? Op de Kijl zijn een paar plekken te boeken met een eigen sanitair unit met douche, toilet en wasbak. 

Meer Natuurkampeerterreinen in Drenthe

  • De Dennen

Dit natuurkampeerterrein is een fijne plek voor gezinnen. Logeren doe je tussen heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. Kinderen kunnen eindeloos boomhutten bouwen, zwemmen in spartelvijver het Loomeer en zandkastelen bouwen. 

  • Lheederzand

Fijne, ruime en beschutte plekken op natuurkampeerterrein Lheederzand. Het terrein ligt in Nationaal Park Dwingelderveld en vlakbij Nationaal Park Drent-Friese Wold. Stilte vind je op de heide, er zijn talloze wandelroutes en als je het Drenthe van vroeger wilt zien dan kun je de Drentse brinkdorpen Lhee en Kraloo bezoeken. 

  • Oude Willem

Bij Oude Willem logeer je in het grootste bosgebied van Nederland. De reeën lopen soms over het terrein en er zijn zelfs dassen gespot. Dit terrein is klein en sfeervol en ligt in het Drents-Friese Wold. Een gebied vol moeras en stuifzand, vennetjes en heide, akkers en bossen. 

  • Borger

Natuurkampeerterrein Borger ligt op de Hondsrug en je slaapt hier tussen gigantische Douglas sparren met niets anders om je heen dan natuurgeluiden. In de buurt kun je zwemmen in ’t Nije Hemelriek, wandelen over de heide of fietsen tot diep in het bos. 

Je vindt alle ‘Logeren bij de boswachter’ kampeerterreinen van Staatsbosbeheer op www.logerenbijdeboswachter.nl. Het boeken van zo’n unieke kampeerplek in Nederland doe je ook via deze site.

Meer avonturen