Home Get inspiredSpots Nazomeren in de Algarve

Nazomeren in de Algarve

by admin
Nazomeren in de Algarve

Wil jij weg van de massa, de natuur in, frisse lucht, maar wel heerlijke temperaturen? Dan is de Algarve in het zuiden van Portugal jouw (camper) bestemming deze nazomer. Wat er te doen is? Hieronder een paar fijne opties voor als jij gaat nazomeren in de Algarve. 

Een van de mooiste wandelroutes in de Algarve

De Seven Hanging Valleys trail is vorig jaar uitgeroepen tot de beste wandelroute van Europa. En dat is niet voor niks. De route (geschikt voor alle leeftijden) loopt langs zeven kleine baaien en je komt onderweg een aantal bekende regionale highlights tegen. Zoals de indrukwekkende grot van Benagil, het strand van Carvoeiro met kleurrijke visserhuisjes (erg insta-proof!) en de vuurtoren van Alfanzina, waar je een prachtig uitzicht hebt op zee. Je doet zo’n vier tot zes uur over deze hikingtrail, maar er zijn ook kortere routes. 

Natuurparken in de Algarve 

Er zijn veel natuurparken in deze zuidelijke, Portugese regio. Ria Formosa bijvoorbeeld. Een park vol kanalen, eilandjes, uiterwaarden en zandbanken. Het park is zo’n zestig kilometer groot en loopt langs de zuidkust. Als je geluk hebt kun je grote groepen flamingo’s spotten! In natuurpark Ria de Alvor, tussen Lagos en Portimão, kun je eindeloos wandelen in een uitgestrekt duingebied. Liever fietsen? Breng dan een bezoek aan natuurpark Costa Vicentina. Hier fiets je langs velden en stranden, van dorpje naar dorpje. Echt een aanrader. En vergeet onderweg natuurlijk niet te genieten van de lokale gerechten in traditionele dorpshuisjes.

Natuurparken in de Algarve 

Picknicken in het Portugese binnenland

Dit wil je echt ervaren als je in de Algarve aan het nazomeren bent. Als onderdeel van het culturele programma 365 Algarve organiseert Comida Esquecida dit jaar evenementen op verschillende plekken in de natuur, waarbij eetgewoontes van vroeger opnieuw beleefd kunnen worden. In het midden van de vorige eeuw verzamelden veel inwoners van de Algarve zich bij picknicks op het platteland. Hoe leuk! Bij zo’n georganiseerde picknick geniet je van een lokaal menu, speciaal door een chef ontworpen, in een bijzondere omgeving omringd door water, de heerlijkste geuren en middenin de natuur. 

De Algarve is dé plek voor yoga en surfen

Combineer jij je campertrips graag met yoga en/of surfen? Ook daarvoor is de Algarve een perfecte bestemming. Echte yogi’s en surfers weten de Algarve al een tijd te vinden, maar als je het nog niet wist: dit is dé plek om een golf te pakken of je yogamat uit te rollen. Er zijn genoeg leuke en goede surfscholen die zowel surf- als yogalessen aanbieden. De Freeride Surfcamp & School in Sagres bijvoorbeeld.

Meer avonturen