Home News Wat dacht je van een camper trip naar Hongarije?

Wat dacht je van een camper trip naar Hongarije?

by admin
Wat dacht je van een camper trip naar Hongarije?

Wil jij groen toerisme en ongerepte gebieden? Dan is Hongarije jouw camper bestemming dit jaar. We nemen je mee naar twee plekken die je als natuurliefhebber niet mag missen tijdens een camper trip door dit unieke land in Centraal-Europa. 

De charme van het Hortobágy National Park

Zo’n 200 kilometer ten oosten van hoofdstad Boedapest vind je dit prachtige nationale park. Opgericht in 1973 en daarmee het eerste nationale park van Hongarije. Het park wordt gezien als de grootste steppe van Europa. Je vindt er ruim 800 km2 aan waterrijke natuurgebieden en eindeloos uitgestrekte vlakten. 

Deze agrarische regio, met diepgewortelde tradities en bijzondere folklore laat een heel andere kant van het land zien. Een bijzondere plek in Hongarije voor heerlijk lange wandelingen en camper roadtrips. Je kunt er ook speciale dagtochten maken voor een unieke ervaring buiten de gebaande paden. 

Het Balatonmeer in het hart van de natuur

Iets dichterbij het bruisende Boedapest ligt het grootste natuurlijke zoetwatermeer van Midden-Europa. Je rijdt er vanuit de hoofdstad in een uurtje naartoe. Het Balatonmeer is 79 kilometer land en 15 kilometer breed. Zo’n dertig kleine bronnen en beekjes voeden het meer en de omgeving is supermooi. Bergen en vlaktes zorgen voor afwisselende landschappen.

Fietsen en wijn proeven 

Wij raden aan je camper hier een paar nachten te parkeren en de omgeving op de fiets te verkennen. Het meer wordt omringd door een fietspad en het is dé manier om al die verschillende landschappen te ontdekken. Zin in iets anders? Je vindt er ook heerlijke stranden, relaxte spa’s en een hoop wandelpaden. Een fijne plek voor zowel gezinnen als natuurliefhebbers. Oh, en laten we ook niet de vele wijngaarden in de buurt vergeten. Je kunt met je camper een hele wijntour maken rond het Balatonmeer. 

Wist je dat:

  • De bekende rivier de Donau dwars door hoofdstad Boedapest stroomt?
  • Er in Boedapest op elke straathoek restaurants, bistro’s en street food stalletjes te vinden zijn? 
  • Er acht UNESCO werelderfgoedlocaties zijn in Hongarije?
  • Dat het eeuwenoude stadje Hollókö en het kasteel Buda daar twee van zijn?

Wil je je helemaal onderdompelen in Hongarije voordat je met je camper die kant oprijdt? Check dan de website www.wowhungary.com.

Meer avonturen