Home Get inspiredSpots 5 x waarom Oostenrijk een goed idee is deze zomer

5 x waarom Oostenrijk een goed idee is deze zomer

by admin

Wel eens aan een zomerse camper trip naar en door het Oostenrijkse Alpenland gedacht? Ook in de zomer is Oostenrijk namelijk een ideale camper bestemming. 

1.Oostenrijk is een veilige keuze. Hygiëne staat hoog in het vaandel en er is ruimte genoeg.

2.Bijvoorbeeld de regio Kufsteinerland in Tirol, ook wel de toegangspoort van de Alpen, is een goede keuze voor als je op zoek bent naar afwisseling. Je vindt er alles: stad, natuur, cultuur, outdoor activiteiten en stranden bij de bergmeren. Mooiste zijn natuurlijk de indrukwekkende berglandschappen. Waar je in de zomer ook rijdt in Oostenrijk; het is overal mooi.

Relaxed dagje op het strand 

3.Er zijn veel bergmeren in Oostenrijk. Als een van de mooiste wordt vaak de Achensee genoemd. Met een lengte van 9,4 kilometer en een breedte van 1 kilometer het grootste bergmeer van Tirol. Er zijn zandstranden, het water is helderblauw en je kunt allerlei activiteiten doen. Of er gewoon een relaxed stranddagje van maken natuurlijk. Ideaal voor een campertrip in de zomer.

4.Vergeet vooral het Kaisertal niet. Het is de mooiste plek van Oostenrijk en ligt aan de voet van de indrukwekkende bergen Wilden- en Zahmen Kaiser, die samen het Kaisergebergte vormen. Onderdeel van het gebergte is het Kaisertal. Boven de dennenbossen liggen almen met oeroude, authentieke berghutten die ontbijtjes bovenop de berg verzorgen. Hoe leuk is dat?! 

Wildkamperen in de Alpen 

5.Op zoek naar meer avontuur? In Oostenrijk zijn mogelijkheden voor wildkamperen. In het bos is het verboden, maar als je boven de boomgrens komt mag je onder bepaalde voorwaarden wildkamperen. Laat je wel even goed informeren, de regels voor wildkamperen in de Alpen verschillen niet alleen per land: elk nationaal park, gebied of regio heeft eigen regels.

Meer avonturen