Home Get inspired ‘Camping’ aan de Zeedijk: in de oudste kapel van Amsterdam

‘Camping’ aan de Zeedijk: in de oudste kapel van Amsterdam

by admin

Nieuw restaurant: Camping at Olof’s

Oké, je camper kun je er niet parkeren, maar je krijgt er wel het ultieme camping gevoel. En dat in de oudste kapel van Amsterdam: de Sint Olofskapel aan de Zeedijk. 

Het tijdelijke restaurant Camping at Olof’s heeft net zijn deuren geopend in de oudste kapel van Amsterdam, middenin het centrum. Het is een barbecue-restaurant onder leiding van chef Chris Naylor van Michelinster-restaurant Vermeer. 

Van kapel naar kampeerterrein

Het restaurant is een vervolg op Roomservice at Olof’s, het succesvolle pop-up restaurant dat vier jaar geleden op dezelfde locatie zat. Het was het eerste flexitarische restaurant van Nederland. Ook nu zijn verse groenten een belangrijke basis, aangevuld met producten van de barbecue. Een staycation-restaurant, waar je een paar uur vakantie kunt vieren. Behalve een restaurant, zijn er verschillende recreatiemogelijkheden in de monumentale kapel die voor de zomer wordt omgebouwd tot kampeerterrein. 

Geen verbrande worsten

Chris Naylor: “Het restaurant heeft de ontspannen sfeer van een camping, maar je hoeft niet bang te zijn voor verbrande worsten en zwarte kip die je zelf moet klaarmaken. Dat doen wij voor je: heerlijke gerechtjes van de BBQ, met de herkenbare smaken van Vermeer, maar dan voor een fijne prijs.” Voor 15 euro per persoon boek je een kampeerplaats en krijg je een uitgebreide salade-schotel met mezze-achtige gerechtjes als tabouleh, burrata, hummus. Hierbij kun je van een compacte barbecue-kaart gerechten bestellen, zoals black cod met witte miso, mirin and sake, tonijnsteak met groene kruiden of lamsbout met tarragon ‘boudran’.

Slapen

Anders dan de naam misschien doet vermoeden kun je niet in de kapel blijven slapen. Daarvoor moet je toch echt even op zoek naar een camping net buiten Amsterdam.

Wil jij dit unieke restaurant bezoeken en een keer op z’n ‘Michelins’ bbq’en? Camping at Olof’s is dagelijks geopend van 16.00 tot 23.00 uur. Reserveren kan via campingatolofs.nl

Meer avonturen