Home Get inspired Dream now visit later: de 5 mooiste reisboeken van dit najaar

Dream now visit later: de 5 mooiste reisboeken van dit najaar

by admin

Wat willen we graag de wereld in! Voorlopig blijven de mogelijkheden daarvoor heel beperkt en zijn we ‘gedwongen’ om thuis of in ieder geval in de buurt te blijven. Met deze vijf nieuwe reisboeken kun je dit najaar heerlijk wegdromen over de mooiste bestemmingen. Ver weg, maar ook dichtbij. Zodat het niet alleen bij dromen blijft.

Silence of the Tides

Silence of the Tides is het boek over de gelijknamige poëtische film van regisseur Pieter-Rim de Kroon over het Waddengebied. Een film over de kwetsbare relatie tussen mens en natuur, over getijden, cycli en contrasten en vooral over de continue ‘ademhaling’ van het Wad. Hebben? Klik hier.

De magische wereld van het Waddengebied 

Het boek laat zich als een film bekijken en neemt je mee naar de magische wereld van het internationale Waddengebied dat zich uitstrekt over Nederland, Duitsland en Denemarken. Dit unieke natuurgebied van bijna 15.000 km2 is een van de laatst overgebleven grootschalige, bij eb droogvallende, ecosystemen en prijkt sinds juni 2009 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een prachtig boek dat laat zien hoe uniek het Waddengebied is. (Silence of the Tides verschijnt 12 november. Wil je de film zien? Dan moet je nog even geduld hebben; de bioscooptournee vindt plaats in het voorjaar van 2021). 

Elements

In pursuit of the wild

In dit Engelstalige boek gaat de redactie van Rucksack Magazine op zoek naar die locaties waar we nog overdonderd worden door de kracht van de natuur. Plekken die oorverdovend stil en overweldigend schoon zijn, maar tegelijkertijd meedogenloos. Wilde plekken, ver weg van alles. Plekken waar we geen eenzaamheid, maar rust en verstilling vinden. 

Rauw en onvoorstelbaar mooi 

De Faeröer-eilanden, het noordwesten van de Stille Oceaan, Scandinavië, Schotland en tal van andere bestemmingen die de avonturier in ons oproepen worden uitgebreid geïllustreerd. Elements laat ons de vier elementen zien zoals ze zijn: rauw en onvoorstelbaar mooi. Wil je écht even helemaal wegdromen dit najaar? Dan is dit jouw boek! Hebben? Klik hier.

Bike Life 

Het verhaal van bijzondere fietstochten rond de wereld

Bike Life is een boek vol prachtige foto’s, persoonlijke anekdotes, advies en verslag van de vele dingen die fotografen en reizigers Tristan Bogaard en Belén Castelló leerden op hun fietsreizen door Europa, Noord-Amerika en Centraal-Azië. Dit boek ademt avontuur en staat vol tips. Denk bijvoorbeeld aan aanbevolen routes inclusief specifieke informatie daarover. Zoals het beste fietsseizoen, het klimaat en de begaanbaarheid van wegen. Tristan en Belén maakten deze reizen op de fiets, maar het boek is een inspiratie voor alle soorten reizigers. Hebben? Klik hier.

Buitenluchtleven

Korte en lange wandelingen in Nederland 

Buitenluchtleven is een van de eerste boeken die gepubliceerd worden door uitgeverij FJORD. FJORD wil mensen inspireren om meer naar buiten te gaan. De natuur in, wandelen. Meer dan ooit is er behoefte aan inspiratie voor reizen dichterbij huis. In Buitenluchtleven vind je korte en lange wandelingen in alle provincies. Ook geven verschillende wandelaars talloze inspirerende tips over de mooiste wandelingen in Nederland. Dus, wacht niet langer, trek je wandelschoenen aan en ontdek de mooiste ‘mini-reisjes’ in Nederland. Hebben? Klik hier.

Duurzaam reizen 

15 Inspirerende bestemmingen in Europa 

Dit is hét boek voor iedereen die duurzaam en verantwoord op reis wil gaan. Reizen naar prachtige pareltjes binnen Europa zonder dat je last hoeft te hebben van vliegschaamte. In het boek vind je praktische tips die groener reizen een stuk makkelijker maken. Denk aan een groene paklijst en feitelijke informatie over de uitstoot die we maken. Auteur Zoë van Liere stimuleert je met Duurzaam reizen om met een nieuwe blik naar de wereld te kijken. Ook als je op reis gaat met een camper! Een van de fijnste reisboeken om dit najaar duurzame inspiratie op te doen.

Meer avonturen