Home Get inspired Inspiratie nodig? De 5 mooiste reisboeken van dit moment!

Inspiratie nodig? De 5 mooiste reisboeken van dit moment!

by admin
Inspiratie nodig? De 5 mooiste reisboeken van dit moment!

Inspiratie nodig voor je travel wishlist? We selecteerden de mooiste reisboeken van dit moment. Heerlijk om bij weg te dromen, ook als je zelf ‘on the road’ bent. 

Verborgen Plekken

Reisjournalist Sarah Baxter neemt je naar de 25 meest geheime plekken ter wereld. Vergeten steden, afgelegen locaties die je alleen te voet kunt bereiken en plekken die bewust verborgen werden gehouden. Mooie beelden én verhalen over waarom de plekken zo geheimzinnig zijn. Van de regenwouden van Belize, de Riukiu-eilanden in Japan tot een intiem kerkje in een statig pand aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Auteur: Sarah Baxter, uitgeverij: Terra. Hebben? Klik hier.

De Staycation Guide

Op staycation gaan, oftewel vakantie vieren dichtbij huis, was al voor corona een belangrijke reistrend. Travelblogger Anne de Buck van Yourlittleblackbook.me is Nederland en België doorgereisd op zoek naar de leukste steden en verborgen adressen. Het resultaat is de Staycation guide met 22 travel guides voor steden en eilanden. En heel veel reistips om het perfecte weekje, een heerlijk weekend of een dagje weg te plannen. Of je nu wilt uitwaaien aan zee of een andere stad wilt ontdekken, in de Staycation guide vind je genoeg inspiratie voor een vakantie vol avontuur dichtbij huis. Auteur: Anne de Buck, uitgeverij: TerraLannoo. Hebben? Klik hier.

Take The Slow Road: Schotland

In dit boek neemt Martin Dorey je mee op roadtrip door Schotland. Daarbij neemt hij niet de snelste weg, zodat je optimaal en zonder haast kunt genieten van het prachtige Schotland. Majestueuze bergtoppen, heldere meren, glooiende heuvels, groene valleien, prachtige stranden, oude kastelen en hartelijke mensen. Schotland heeft het allemaal en is niet voor niets zo populair onder camperaars. Plan jij een campertrip naar dit mysterieuze land? Dan is dit boek vol tips voor onderweg, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden een echte musthave. Auteur: Martin Dorey, uitgeverij: Het Spectrum. Hebben? Klik hier.

Take The Slow Road: Schotland

100 Hikes of a Lifetime

De ultieme hiker’s bucket list, met honderd adembenemende wandelavonturen voor beginnende en ervaren wandelaars. Outdoor experts uit de hele wereld delen hun mooiste hikes. Van de Appalachian Trail tot het off-the-beaten pad Six Waterfalls Hike in Micronesia. Je vindt er eendaagse wandelingen in Noorwegen en Californië tot dagenlange trektochten in Egypte, Australië en Costa Rica. Alle hikes zijn geïllustreerd met prachtige foto’s van National Geographic. Kortom; een boek vol inspiratie voor wandel- en natuurliefhebbers. Auteur: Kate Siber, Uitgever: National Geographic Society. Hebben? Klik hier.

Off The Beaten Track

Een boek vol bijzondere plekken op de wereld die je waarschijnlijk nog niet kent. Elke en Sarah van het reisplatform Wander-Lust.nl delen in dit reisboek unieke bestemmingen en bijzondere plekken die buiten de gebaande paden liggen. Voor iedereen die op zoek is naar avontuur, zich graag positief laat verrassen en plaatsen op de wereld wil bezoeken die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt. Inclusief foto’s en tips van nationale en internationale fotografen, reisjournalisten en bekende Nederlanders. Want: trendy plekken zijn leuk, maar unieke plekken nog veel leuker. Auteurs: Elke Salverda en Sarah Reinhoudt, uitgeverij: Kosmos. Hebben? Klik hier.

Meer avonturen