Home Hikes & BikesHikes We hebben’m gevonden: dé outdoor jas voor dit voorjaar

We hebben’m gevonden: dé outdoor jas voor dit voorjaar

by admin
We hebben’m gevonden: dé outdoor jas voor dit voorjaar

De Dryzzle outdoor jas van The North Face is terug. Dit seizoen is hij gemaakt van Futurelight. Een geavanceerd materiaal dat perfect is voor wandelingen in het wisselvallige voorjaar. Wij mochten de outdoorjas uitproberen en geloof ons; deze wil je niet meer uitdoen. 

In een kleine camperbus neem je het liefst niet te veel spullen mee. Kan ook gewoon niet, qua ruimte. Nu we dit jaar veel in Nederland kamperen (én wandelen en fietsen), wil dat nog wel eens lastig zijn. Helemaal in dit seizoen; iets met ‘april, doet wat’ie wil’. Bij ons rijst dan ook regelmatig de vraag: welke jas nemen we mee? 

Hoge eisen 

Mark is namelijk erg van de ‘jasjes’. Daarmee bedoel ik dat hij voor elk weertype en elke sport of outdoor activiteit een apart jack heeft en daar ook hoge eisen aan stelt. De perfecte kandidaat om de Dryzzle Futurelight van The North Face te testen. We zeiden dan ook volmondig ‘ja’ toen Soellaart Outdoor & Wintersport ons aanbood de jas te proberen. 

De belofte van The North Face 

Met een jas gemaakt van het Futurelight materiaal belooft The North Face een (regen)jack die perfect is voor het weer in Nederland: ademend, maar toch wind- en waterdicht. That’s what we need! 

Vier seizoenen 

We testen de jas in een week waarin letterlijk vier seizoenen voorbijkomen. Lekker ‘Hollands’ dus. Met ons camperbusje staan we op natuurkampeerterrein De Altena. Een fijne en rustige plek midden in de bossen, op de grens van Flevoland en de Veluwe. Beetje wandelen, beetje mountainbiken, luisteren naar de vogels en vuurtje stoken voor onze bus. Gewoon buiten zijn; dat wat we het liefste doen. 

Vier seizoenen 

Vroege lenteavond 

De Dryzzle blijkt een prima jas voor de vroege lenteavond. Zowel tijdens onze hike als wanneer we daarna voor de bus genieten van een wijntje. Tijdens de wandeling in de verrassend mooie bossen in dit gebied is het te warm om een jas te dragen, dus proppen we hem in onze backpack waar we hem later geheel kreukvrij weer uithalen. Handig! 

Van hagel naar zon 

Een paar dagen later komt alles voorbij: sneeuw, hagel, harde wind, kou, zon. De Dryzzle bewijst een echte alleskunner te zijn. Er komt geen vleugje wind doorheen en de regendruppels blijven letterlijk op de jas liggen. Ideaal voor het onvoorspelbare voorjaar, maar ook in de winter zal de jas prima voldoen als laatste laag van je wandeloutfit. 

Campertrips en wandeltochten

De luchtdoorlatende stof zorgt ervoor dat de jas niet voelt als een benauwd regenjack. Het materiaal is super ademend en storm en regenwaardig. Ook fijn; hij heeft veel bewegingsvrijheid en een goede pasvorm. Voortaan nemen we nog maar 1 jas mee tijdens onze camper- en wandeltrips.

Meer avonturen