Home Hikes & BikesHikes Wil jij er even écht tussenuit? Ga wandelen in Tirol!

Wil jij er even écht tussenuit? Ga wandelen in Tirol!

by admin
Wil jij er even écht tussenuit? Ga wandelen in Tirol!

De overgang van de zomer naar de herfst staat in Tirol voor prachtige herfstkleuren en vaak zonnige dagen. September en oktober zijn dé maanden om te genieten van de nazomer en te wandelen in de bergen van Tirol. 

De groene kleur op de berghellingen in de Oostenrijkse regio maakt deze maanden plaats voor prachtige herfstkleuren: okergeel, oranje, herfstgroen en rood. De Indian Summer van Tirol. Om volop te genieten van de herfst is een collectie herfstwandelingen ontwikkeld die meer dan de moeite waard is. 

7 x wandelen in Tirol 

Tijdens de hikes loop je langs goudkleurige bossen, kleurrijke alpenweiden en imposante kloven. Hieronder vind je zeven suggesties voor de mooiste herfstwandelingen in Tirol. 

* Arzler Alm – Tiefental Alm

Deze rondwandeling op de Kaunergrat verbindt twee goed bereikbare alpenweiden boven St. Leonhard in het Pitztal. Een ontspannen tocht door dichtbegroeid bos met indrukwekkende uitzichten, waaronder op de 3.353 meter hoge Rofelewand. Supermooi in de herfst. Als je de wandeling wilt uitbreiden kun je er een alpine etappe naar de Kreuzjoch aan vast plakken. 

Startpunt: Parkeerplaats Scheibe, St. Leonhard im Pitztal.

Lengte: 8 km

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (rode bergpaden) 

* Hintersteiner See – Steiner Hochalm Walleralm

Vanaf de Hintersteiner See bij Scheffau am Wilden Kaiser loopt deze route langs verschillende alpenweiden met almhutten. Bospaden en kronkelige wandelpaden zorgen voor een afwisselende wandelroute door het natuurreservaat van het Kaisergebergte. Inclusief mooie uitzichten op de Hohe Salve. 

Startpunt: Parkeerplaats Bärnstattkapelle, Hinterstein

Lengte: 10 km

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (rode bergpaden)

* Hintersteiner See – Steiner Hochalm Walleralm

* Koppeneck – Eulenwiesen 

Een herfstwandeling aan de voet van de Serles betekent goudkleurige oude lariksen en idyllische bossen. Je loopt vooral over bospaden en De Ochsenhütte bij het bergstation is een aanrader voor een tussenstop. Je kunt hier genieten van heerlijke Tiroler gerechten

Startpunt: Bergstation van de Serlesbahn, Mieders im Stubaital.

Lengte: 15 km

Moeilijkheidsgraad: makkelijk (wandelpaden) 

* Oetz – Piburger See

Tijdens deze hike kom je een wereld van contrasten tegen. Zo loop je langs het wilde water van de ötztaler Ache en langs de kalme, idyllische Piburger See. Tussendoor wandel je door een wild en sprookjesachtig bos met steile rotshellingen. De Piburger See is ongeveer 14 hectare groot en een van de warmste bergmeren van Tirol. In 1929 werd het meer uitgeroepen tot natuurmonument. Het is daarmee een van de oudste natuurgebieden van Tirol. 

Startpunt: Openbare parkeerplaats Oetz

Lengte: 8 km

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (rode bergpaden) 

* Pfundser Tschey

Het unieke hooggelegen dal boven Pfunds in het Tiroler Oberland staat vooral bekend om de talloze kleine hooischuren en almhutten. Deze liggen verspreid over de uitgestrekte bergweiden. Al meteen aan het begin van de wandeling zie je een opvallend gebouw: de witgeschilderde Maria Schnee-kapel, die in 2004 werd gebouwd. 

Startpunt: Parkeerplaats Pfundser Tschey (Greit)

Lengte: 10 km

Moeilijkheidsgraad: makkelijk (wandelpaden) 

* Pfundser Tschey

* Tiefenbachklamm

De bijna zes kilometer lange kloof Tiefenbachklamm ligt tussen Kramsach en Brandenberg. Op het hoogste punt van de kloof is een groot uitkijk platform. Hier heb je een mooi uitzicht op de smalle kloof. Een superleuke, niet al te lange hike!

Startpunt: Kramsach/ingang Tiefenbachklamm

Lengte: 6 km

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld (rode bergpaden)

* Volkzeiner Hütte

De Volkzeiner Hütte in het Winkelat bij Ausservillgraten is een rustige en idyllische plek tussen de toppen van de Villgraten bergen. Tijdens deze wandeling langs de Winkeltalbach loop je langs mooie alpenweiden en goudgeel beboste hellingen. Echt een aanrader in het najaar. 

Startpunt: Parkeerplaats Reiterstube

Lengte: 14 km

Moeilijkheidsgraad: makkelijk (wandelpaden) 

Meer informatie over wandelen in Tirol vind je op www.visittirol.nl

Meer avonturen