Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een (bijna) oldtimer camper: een Peugeot 510 uit 1982

Binnenkijken in een (bijna) oldtimer camper: een Peugeot 510 uit 1982

by admin

‘Op vakantie gaan met een camper past bij ons, helemaal met zo’n toffe oude bak’

Regelmatig krijgen Liv en Niels de vraag of hun bijna oldtimer camper een oude boodschappenbus of ijscowagen is geweest, maar voor zover zij weten is de bus echt opgebouwd als camper. 

“We hebben de camper nog maar sinds half mei. Dit jaar zouden we eigenlijk naar Noorwegen gaan, maar door de coronacrisis gaat dat niet door. We hadden wel gespaard voor die vakantie en besloten na een week met een huurcamper weg te zijn geweest om dat geld uit te geven aan een eigen bus. Eerlijk gezegd dachten we dat dat pas na de zomervakantie zou zijn, totdat ik dit pareltje tegenkwam op Marktplaats.”

Van retro caravan naar oldtimer camper

“Stiekem wilden we altijd al een camper, maar voor ons was dat nog redelijk onbetaalbaar. Daarom hadden we sinds een aantal jaren een retro caravan, genaamd Karel Karavaan. Dat beviel supergoed, maar het was nu toch tijd voor iets anders. Op vakantie gaan met een camper past meer bij ons, helemaal met zo’n toffe oude bak. Het is onze eerste camper, maar ik denk nog lang niet de laatste.”

Beste impulsieve actie ooit

“Ik durf het bijna niet te zeggen, maar we hebben geen enkele andere camper bekeken voordat we bij deze gingen kijken. Deze bak stond voor een prima prijs op Marktplaats en we konden na een belletje dezelfde avond nog kijken. Na een proefrit en een uitgebreide check besloten we heel impulsief die avond de bus nog aan te schaffen. Tot nu toe de beste impulsieve actie ooit.” 

Schrootjesplafond en bloemetjesbehang

“Omdat de camper uit 1982 komt, is’ie zeker niet als nieuw. De vorige eigenaar had echter behoorlijk wat opgeknapt! De binnenkant ziet er daarom top uit, inclusief schrootjesplafond en badkamertje met bloemetjesbehang. Ik werd er direct verliefd op. Ook zitten er nog van die mooie retro hoezen om de bank en kussens. De buitenkant kan nog wel een likje verf gebruiken en er mag over een tijdje ook naar de motor worden gekeken, maar dit heeft voor nu geen haast. Bij de laatste APK-check was de bus helemaal in orde en de onderkant is superhard en stevig, dus hopelijk kan’ie een tijd mee.”

Natuurtinten en schapenvellen

Het interieur was grotendeels al onze smaak. We hebben niets hoeven strippen. Dat wilden we ook liever niet. Zo’n project komt hoop ik later, want dat lijkt me wel hartstikke leuk. Voor nu wilden we vooral een oudere bus die we zelf mooier konden maken zonder daar veel aan te hoeven doen. Zo hebben we plankjes in de vele kastjes gemaakt (die ontbraken), nieuwe haakjes opgehangen, kussens en kleden toegevoegd, plankjes met hangplanten vastgemaakt et cetera. Er zijn nog een paar kleine dingen die we moeten fixen, zoals het lekkende kraantje en het bevestigen van een nieuw stopcontact. Het plan is nog wel om een paar wanden in de bus een andere warme kleur te geven, zoals terra cotta. Dat past helemaal bij de oldtimer camper en onze smaak: natuurtinten met veel hout, schapenvelletjes, vintage wollen dekens, rotan en bamboe en (nep) plantjes.”

Wildkamperen in Schotland

“Kamperen is iets wat ik al heel lang doe. Zo ben ik vaak op pad voor mijn kampeerblog Expeditie Kram. Ik weet zeker dat we met de camper een stuk vrijer zijn dan met de caravan, puur omdat je met de camper gemakkelijker kunt wildkamperen (in Scandinavië bijvoorbeeld) of op een camperplek kunt slapen. Je bent ook zo klaar wanneer je de bus hebt geparkeerd, dat is met een caravan wel anders. We gaan nu kamperen in Nederland en Duitsland (de Eifel) en hebben plannen voor volgend jaar om alsnog naar Noorwegen te gaan of terug naar Schotland en de North Coast 500 rijden. Ik denk dat het die laatste wordt; Schotland heeft ons hart echt gestolen. Nu al zin om daar te gaan (wild)kamperen op de mooiste plekken.” 

Nieuwsgierig naar de camperavonturen van Liv, Niels en hun hond Pizza ? Kijk op www.expeditiekram.nl

Meer avonturen