Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een Peugeot J7 camper uit ’74

Binnenkijken in een Peugeot J7 camper uit ’74

by admin

‘Het is nooit rustig als wij op pad gaan met onze camper’

De Peugeot J7 camper van Joyce (34) en Rutger (38) uit Soest is een oudje. En niet alleen door de buitenkant, maar ook door de binnenkant hebben ze altijd veel bekijks als ze de weg opgaan. “We wilden al een tijdje graag een camper. Een Volkswagen bus leek ons leuk, maar die zijn peperduur en vrij klein. Niet handig aangezien we allebei nogal lang zijn.”

Betaalbare camper

“We zijn op internet gaan speuren wat er nog meer voor mogelijkheden zijn en toen kwamen we de J7’s tegen. Die zijn wat groter en betaalbaarder. We hebben verschillende campers bekeken, sommige waren echt extreem slecht: je kon van binnen de straat zien. Toen kwamen we deze uit ’74 tegen. Er moest zeker veel aan gebeuren, maar de prijs was goed, dus we besloten ervoor te gaan.”

Rattenkeutels en spinnen nesten in camper

“We hebben de camper volledig gestript. Er zat wel een camperinterieur in, maar dat was heel oud. Ik denk dat er nooit iets aan gedaan is. Het was heel vies, we kwamen rattenkeutels en spinnennesten tegen. Echt smerig. We hebben alles uit elkaar getrokken. Vooral het laswerk en het technisch in orde maken van de camper was een hoop werk. We hadden een paar roestplekken gezien toen we hem kochten, maar toen hij helemaal gestript was kwamen we erachter dat er nog veel meer werk in zat.”

Verzamelaars van oude camper onderdelen

“Wat af en toe lastig was, was het vinden van onderdelen. In Nederland is het moeilijk om onderdelen online te kopen, dus we moesten sommige dingen uit Frankrijk bestellen. Voor andere onderdelen reden we het hele land door: van verzamelaars tot oude mannetjes en schroothopen.”

Gras op het dashboard

“Qua interieur zijn we helemaal losgegaan. We houden allebei erg van het strand en de hippie/boho stijl, dus dat besloten we verder uit te werken. We hebben allerlei spulletjes bij elkaar gescharreld en stoffen van de lapjesmarkt gehaald. De binnenkant hebben we helemaal gewhitewasht. Alles was oranje en bruin en door te kiezen voor whitewash hoef je niet heel precies te schilderen, maar krijg je wel snel een ruimtelijk effect.”

Lichtgevende bloemetjes

“Het dashboard was lelijk. In de Peugeot J7 camper zit de motor voorin, tussen de bestuurdersstoel en de bijrijdersstoel in. Er zit dus zo’n groot, lelijk dashboard tussen ons in en daar moest wat overheen. Vloerbedekking vonden we niet mooi, dus zijn we voor kunstgras gegaan. Compleet met lichtgevende bloemetjes. We hebben altijd veel bekijks. De schuifdeuren aan de voorkant mogen we opendoen tijdens het rijden. Dat doen we dus ook als het warm is en het komt vaak voor dat automobilisten naast ons gaan rijden en roepen: ‘hey, mag ik een biertje?’ of ‘doe mij maar een patatje met’. Het is nooit rustig als wij op pad gaan, maar wel supergezellig.”

Meer avonturen